Spartling – Gør det selv

Spartling – Gør det selv

Du nyder synet af spartling 

Spartling giver muligheden for den flotte, jævne og glatte væg du drømmer om. Du får udjævnet og glattet de huller, som du har gået og gloet på længe, og kan få malet langt nemmere. Står du midt i renoveringen eller skal have malet boligen inden indflytning, kan en spartling være godt givet ud, for at opnå endnu flottere resultater, forud for dit malerarbejde.

Flottere maling, inden du maler

Når du skal igang med at male, er det en stor fordel at spartle væggen først. Det giver en jævn og glat væg at male på, og gør arbejdet langt nemmere – og hurtigere! Mange af os kender det, at man har givet væggen op til flere lag, og alligevel finder man “helligdage” bagefter. Med spartling, undgår man i langt højere grad, at skulle male efter igen, og få bugt med alle helligdagene.

Sådan gør du – spartling er for alle
Når du skal spartle, afhænger processen af væggens type. Mursten, beton, puds eller skillevæg – oftest startest der med spartling pletvis, for at få spartlet ud ved alle huller, skruer, revner og samlinger. Nogle af disse skal have to lag spartel (fx samlinger på skillevægge), andre kun ét (skruehuller).

Herefter skal hele væggen fuldspartles, og her er det altså en fordel at spartle ud med en rulle, gerne med forlængerstang. Så undgår så vidt mulig spændinger og skader i ryg og lænd. Spartelmasse er flydende og tørrer relativt hurtigt, så det handler om at rulle hurtigt, så man stadig kan jævne ud med ens spatel bagefter. Spartling kræver øvelse, så start gerne på en mindre væg, for at øve dig en smule først.

Efterfølgende skal hele væggen også have en tur med sandpapir, for at opnå den ekstra jævne og glatte overflade. Vi anbefaler at man anskaffer sig en stor klods man kan sætte sandpapiret på, for at lette arbejdet her.

Spartling er for alle – også professionelle
Er du usikker på egne evner, er det første gang, eller står du med en ekstra stor eller svær væg? Så er der altid hjælp at hente hos de professionelle fagfolk, som fx MKH Malerservice, eller kontakte os og få et uforpligtende tilbud.

Tilbage til forsiden