Sprøjtemaling – Gør det selv

Spøjtemaling – Gør det selv

Du sparer tid med sprøjtemaling
Hvis du overvejer at male lofter, døre, låger eller møbler, kan du spare en masse tid med sprøjtemaling, fremfor med pensler og rulle. Udover at spare tid kan du også være sikker på et pænt og glat resultat af dit malerarbejde. Inden du går igang med sprøjtepistolen, kræver det lidt øvelse og indstilling af sprøjtepistolen.

Fortynd malingen
Når du skal igang med at sprøjtemale, og bruger heldækkende maling, skal du næsten hver gang fortynde det med vand. Det er vigtigt da malingen kan sætte sig fast, hvis den er for tyk, og resultere i at malingen ikke bliver sprøjtet jævnt ud. Det er dog vigtigt at huske, at malingen heller ikke må blive for tynd. Det kan resultere i, at den enten løber eller dækker ringere. Brug derfor en viskositetsmåler til at være sikker på, hvor meget vand du skal bruge til at fortynde malingen. Du bruger en viskositetsmåler ved at dyppe den i malingen og derefter løfte den op, for så at tage tid på, hvor hurtigt malingen løber ud.

Sådan gør du
Når du skal sprøjtemale, er det vigtigt, at overfladen er ren for snavs. Alt støv skal også fjernes, da det ellers ligger sig i malingen. Derefter skal sprøjtepistolen justeres efter mængden af maling, samt profilen på strålen. I de fleste tilfælde kan man vælge imellem, om strålen skal være lodret eller vandret oval stråle eller en koncentreret rund stråle. Når du skal igang med at sprøjtemale, er en afstand på 20-30 cm fra overfladen passende. Er det træ der skal males, føres sprøjtepistolen i jævne bevægelser i træets retning. Er det derimod større overflader, så skiftes der mellem lodrette og vandrette bevægelser. Efter brug af sprøjtepistolen, skilles den ad, og rengøres.

Få professionel hjælp
Vil du hellere overlade arbejdet til professionelle, er det kvalitetsbevidste malerfirma, Maler Squad, de perfekte til opgaven. Hos Maler Squad udføre de al salgs malerarbejde med kompetente medarbejde. De sætter stor fokus på kvalitet og en god kundeservice. Kontakt dem i dag og modtag et uforpligtende tilbud. 

Tilbage til forsiden